VABLJENI NA VPIS V GLASBENO ŠOLO!

 

Spoštovani starši!

Glasbena šola ORMOŽ se ponaša z več kot 60-letnico delovanja. Mladim talentom pomaga, da se razvijejo v uspešne glasbenike, ki se z glasbo ukvarjajo ljubiteljsko ali pa se odločijo za profesionalno glasbeno pot. Šola je bila in je še zmeraj pomemben del kulturnega delovanja in dogajanja v našem domačem okolju. Ukvarjanje z glasbo dobro vpliva na celostni razvoj otroka. Spodbuja namreč njegov psihomotorični, miselni in socialno-čustveni razvoj. V letu, ki je za nami smo dokazali, da znamo naše poslanstvo izpeljati tudi v izrednih razmerah. V tem času so se naši učenci uspešno predstavljali preko različnih medijih. Prav tako so bili uspešni na glasbenih tekmovanjih. Prav zato s še večjim prepričanjem v naše poslanstvo vabimo Vaše otroke, da se nam pridružijo.

 

Programi glasbenega izobraževanja:

  • PREDŠOLSKA GLASBENA VZGOJA (5-letniki) – Otroci preko gibanja in petja razvijajo ritmični in melodični posluh.
  • GLASBENA PRIPRAVNICA (6-letniki) – Zraven razvijanja melodičnega in ritmičnega posluha spoznavajo tudi glasbene instrumente.

Oba programa  sta brezplačna.

  • GLASBA (klavir, violina, viola, flavta, klarinet, saksofon, kitara, trobila, harmonika, diatonična harmonika, tolkala in petje)

Število vpisnih mest je omejeno s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

  • PLESNA PRIPRAVNICA
  • BALET
  • MAŽORETE

 

KAJ JE DOBRO VEDETI PRED VPISOM V PROGRAM GLASBA?

Starši pripeljete otroka v glasbeno šolo na informativni vpis. V šoli izpolnite prijavnico za vpis, v katero vpišete podatke svojega otroka in instrument, ki ga otrok želi obiskovati. Potem otrok opravi preizkus glasbenih sposobnosti.

 

KAKO POTEKA PREIZKUS GLASBENIH SPOSOBNOSTI?

Otrok zapoje pesmico po lastni izbiri. Nato se preizkusi otrokova sposobnost posnemanja tonov različnih višin ter krajših melodičnih in ritmičnih motivov. Glede na specifične zahteve posameznega instrumenta se preveri tudi fizična sposobnost otroka.

 

Po opravljenem preizkusu boste najkasneje do 6. 7.2021 pisno obveščeni o sprejetju v glasbeno šolo.

Če je otrok sprejet, bo priložen tudi vpisni list in usmeritve kje, kdaj in pri kom se otrok javi v začetku šolskega leta.

Če otrok ni sprejet (številčno smo omejeni s strani ministrstva), Vam priporočamo, da nas v začetku šolskega  leta pokličete in preverite, če se je mogoče kakšno mesto sprostilo. Zgodi se, da si med počitnicami kdo premisli in ne pride.

Če Vas še karkoli zanima, nam lahko pišete na info@gsormoz.si ali pokličete na  02 741 07 30.

 

Ostanite zdravi,

učitelji Glasbene šole Ormož

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. (Required)