48. Tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov bo od 4. do 18. marca 2019, regijska predtekmovanja pa bodo od 1. do 6. februarja 2019. Tekmovalne discipline: klavir, flavta, kljunasta flavta, oboa, saksofon, klarinet, fagot, petje, diatonična harmonika, komorne skupine s trobili in komorne skupine jazz. Tekmovanja se bomo udeležili z najboljšimi učenci.

Regijsko tekmovanje mladih glasbenikov

47. Republiškega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG se je udeležila Nika Merc, violina I.A kategorija. Na regijskem tekmovanju, ki je potekalo februarja 2018 v Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu je prejela Priznanje za udeležbo.
Mentorica je bila Eleonora Bruk, korepetitorka Tadeja Mesarič.
Ela Iman Megla se je udeležila Festivala mladih violinistov »Jaz imam pa goslice» 6. aprila 2018 v Glasbeni šoli Murska sobota ter prejela Srebrno priznanje v II.kategoriji.
Mentorica je bila Eleonora Bruk, korepetitorka Tadeja Mesarič.
Na 13. Mednarodnem srečanju harmonikarjev, ki je potekalo maja 2018 v Murski Soboti, je Anej Žalar v B. kategoriji prejel II. nagrado.
Mentor je bil Franc Štuhec.
22. Tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla je potekalo 11. novembra 2017 v Ormožu. Pihalni orkester Ormož, ki deluje v okviru glasbene šole, je pod vodstvom Slavka Petka dosegel 85,5 točk in zlato priznanje.